У ЗАОВИ ОБЕЛЕЖЕН „ДАН МЛАДИХ“

Kancelarija za Mlade Malo Crnice

Међународни празник „Дан младих“, облежен је у уторак 12. августа, у Заови. Овај дан замишљен је као прилика да се свим представницима јавности привуче пажња на глобалне проблеме младих, да се препознају њихови потенцијали, славе достигнућа и планирају начини укључивања младих у предузимању корака у развоју друштва.

„Дан младих“ у Заови, под слоганом „Млади за бољу будућност“, обележен је у оквиру пројекта „Локални акциони план за младе општине Мало Црниће“, који финансира Министарство омладине и спорта у сарадњи са Канцеларијом за младе општине Мало Црниће. Приоритетне области од значаја за младе, чије решавање предвиђа „Локални акциони план“ су :

1. Активизам и волонтеризам младих;
2. Доношење одлука;
3. Информисање;
4. Слободно време;
5. Образовање;
6. Запошљавање;
7. Здравље младих;
8. Животна средина.

Пројекат траје до краја септембра ове године, када се планира усвајање „Локалног акционог плана за младе“ , од стране локалне власти.

На скупу у Заови, презентован је предлог „Локалног акционог плана општине Мало Црниће“, младима је приближен појам омладинског волонтеризма и активизма.

КУД „Топоница“ из Топонице и КУД „Ђура Јакшић“, из Великог Села, представили су се гостима сплетом народних игара и песама. За добру атмосферу и летњу журку био је задужен бенд „ Magic love“ из Пожаревца.

Координатор Канцеларије за младе Милица Пеурача.