Svečani prijem u svečanoj sali Skupštine opštine Malo Crniće za najbolje učenike

Za najbolje učenike završnih razreda osnovnih škola sa područja opštine Malo Crniće, nosioce Vukove diplome, učenike generacije, njihove razredne starešine, nastavnike i direktore škola, 27. juna, organizovan je svečani prijem u svečanoj sali Skupštine opštine Malo Crniće. Prijem je organizovalo rukovodstvo lokalne samouprave, na čelu sa predsednikom opštine Draganom Mitićem, predsednicom Skupštine Gorankom Stević i njihovim saradnicima, a prisutnima se obratila i direktorka biblioteke “Srboljub Mitić” Zorka Stojanović,

[youtube_sc url=”VP3Dbbd8Kcw”]

Iz Osnovne škole “Milisav Nikolić” nosioci Vukove diplome su: Miloš Stojadinović i Veljko Stojadinović (Boževac), a Veljko Stojadinović je i đak generacije. Iz Osnovne škole “Đura Jakšić”, „Vukovci” su: Katarina Mišić i Emilija Nešić (Toponica), a Katarina Mišić je đak generacije, Iz Osnovne škole “Moša Pijade” Vukove diplome poneli su: Jovana Perić, Marija Milić, Nikola Živković, Nemanja Stojadinović, Lazar Stojadinović, Jovana Stojanović, Ana Marija Mitrović i Emilija Jovanović, a đak generacije je Marija Milić. U Osnovnoj školi “Draža Marković Rođa” đak generacije je Jelena Simić.

Čestitajući učenicima na peticama u dnevniku, predsednik opštine Malo Crniće Dragan Mitić, istakao je da su njihovi rezultati vredni respekta. On je “Vukovcima” poželeo puno uspeha u daljem životu i školovanju, u nadi da će se, nakon završene srednje škole i fakulteta, vratiti u svoju sredinu i pomoći u afirmaciji i razvoju opštine.
Lepo je videti radosnu decu,koja zaslužuju pažnju svih nas, a mi, kao lokalna samouprava, činimo napore da im obezbedimo što bolje uslove školovanja. Svi smo na istom zadatku, da decu, posebno onu koja su kroz ovaj ciklus obrazovanja iskazala najbolje rezultate, dalje pratimo i podržavamo”, rekao je Mitić. Svi „Vukovci” su dobili po knjigu od čelnika Opštine, a đaci generacije i knjigu, kao dar biblioteke.
D. Naumović

0 Comments

There are no comments yet

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *