СЕДНИЦА СО МАЛО ЦРНИЋЕ

НАДЗОР ЗА КОМУНАЛНЕ ПРОБЛЕМЕ

Извор “Реч народа”

Седница СО Мало Црниће одржана је 25.4.2015. а одборници су разматрали извештај о извршењу буџета општине Мало Црниће за период јануар децембар 2014. године, као и извештај о раду Општинског већа и председника Општине, Општинске управе, али и Центра за социјални рад о остваривању проширених права и облика социјалне заштите грађана општине, Центра за културу, Библиотеке „Србољуб Митић“…

[su_youtube_advanced url=”https://youtu.be/fNUn0qKIme8″ width=”400″ height=”240″ showinfo=”no” rel=”no”]

Протеклу годину у општини Мало Црниће, као и у остатку Србије, обележиле су катастрофалне поплаве, тако да су одборници постављали питања везана за ову тему. Интересовало их је такође како је протекла контрола државне ревизорске инстутуције. Потом се прешло на разматрање програма заштите, уређења и коришћења пољопривредног земљишта у државној својини у 2015. години на чији програм је Општина добила сагласност надлежног министарства, као и на разматрање оперативног плана за одбрану од поплава за воде другог реда.

-Одборници су сматрали да је оперативни план добар и да би требало да се усвоји, као што се и десило, да би смо се заштитили унапред. Дошло је до измене и допуне плана и програма ЈП „Дирекција за изградњу“ општине Мало Црниће, а промене се односе на формални део плана као и финансирање путева од стране грађана у четири насеља општине. Реч је о жељи грађана који ће партиципирати у овим радовима са 40 или 50 процената. Донета је и одлука о комуналним таксама у складу са законом, а велику пажњу изазвало је доношење решења о именовању надзорног одбора за реализацију послова који су поверени фирми доо „Тројон и Фишер-еко“, објаснила је председница Скупштине општине Мало Црниће Горанка Стевић. Наиме, у општини по овом питању има великих проблема и власти се, како је рекла, труде да што безболније  реше овај проблем.

-Напомињем да је уговор са овим предузећем потписан 2005. године на 25 година. Свих ових година имамо проблеме, притужбе које се односе и на цену и на квалитет изношења отпада од стране подизвођача „Rosal Србија“ и „Микица превоз“, којима општина није дала сагласност за обављање ове делатности, објаснила је  Стевић.