ПРОЈЕКАТ ’’ECHANGE 4’’

ПРОЈЕКАТ ’’ECHANGE 4’’ РЕАЛИЗУЈЕ СЕ У ОБЛАСТИ СОЦИЈАЛНЕ ЗАШТИТЕ – ”БРИГА О СТАРИМА-УЗВРАЋАЊЕ УСЛУГЕ”

 1. ПРОГРАМ ФИНАНСИРА ЕВРОПСКА УНИЈА, ЊИМЕ РУКОВОДИ ДЕЛАГАЦИЈА ЕВРОПСКЕ УНИЈЕ У СРБИЈИ, А СПРОВОДИ СТАЛНА КОНФЕРЕНЦИЈА ГРАДОВА И ОПШТИНА
 1. ИЗ ПРОГРАМА ОДОБРЕНА СУ СРЕДСТВА ЗА СПРОВОЂЕЊЕ ПРОЈЕКТА ”БРИГА О СТАРИМА-УЗВРАЋАЊЕ УСЛУГА” КОЈИ СПРОВОДИ ОПШТИНА ВЕЛИКО ГРАДИШТЕ У ПАРТНЕРСТВУ СА ГРАДОМ ПОЖАРЕВАЦ, ОПШТИНОМ ГОЛУБАЦ И НАШОМ ОПШТИНОМ

 1. УКУПНА ВРЕДНОСТ ПРОЈЕКТА ЈЕ: 142.066,29 ЕВРА, ОД ЧЕГА ЈЕ ВРЕДНОСТ ДОНАЦИЈЕ 90%, А УЧЕШЋЕ ОПШТИНА У УКУПНОМ ИЗНОСУ ОД 10%
 1. ОПШТИНИ МАЛО ЦРНИЋЕ НА ПРОЈЕКТУ ПРИПАДА БУЏЕТ У МАКСИМАЛНОМ ИЗНОСУ ОД 30.869 ЕВРА, ОД ЧЕГА ОБЕЗБЕЂУЈЕМО СОПСТВЕНО УЧЕШЋЕ У ИЗНОСУ ОД 3.086,90 ЕВРА.
 1. 30% БРУТО ЗАРАДЕ КООРДИНАТОРА ПРОЈЕКТА ПРЕДСТАВЉА ДОПРИНОС ЛОКАЛНЕ САМОУПРАВЕ ЗА РЕАЛИЗАЦИЈУ ПРОЈЕКТА, ТАКО ДА ЈЕ ФИНАНСИЈСКИ ДОПРИНОС НАШЕ ОПШТИНЕ У ПРОЈЕКТУ: 207 ЕУРА
 1. РЕАЛИЗАЦИЈА ПРОЈЕКТА ЗАПОЧЕТА ЈЕ У ФЕБРУАРУ 2014. ГОДИНЕ И ТРАЈЕ ДО 02.02.2015. ГОДИНЕ.
 1. ПРОЈЕКТОМ НАША ОПШТИНА ДОБИЈА:
  • АКРЕДИТАЦИЈУ 7 ГЕРОНТО ДОМАЋИЦА (УСЛОВ ЗА ОБАВЉАЊЕ ПОСЛОВА ”ПОМОЋ У КУЋИ”),
  • ФИНАНСИРАЊЕ РАДА 7 ГЕРОНТО ДОМАЋИЦА У ВРЕМЕНСКОМ ПЕРИОДУ ОД 4 МЕСЕЦА
  • ВОЗИЛО (ОПШТИНА МАЛО ЦРНИЋЕ ЈЕ ПРЕУЗЕЛА ВОЗИЛО ”САНДЕРО” У ВЕЛИКОМ ГРАДИШТУ ДАНА 27.05.2014. ГОДИНЕ.
  • ПРОЈЕКТОМ СЕ ДОБИЈА: ОПРЕМА ЗА ГЕРОНТО ДОМАЋИЦЕ (АПАРТАТИ ЗА МЕРЕЊЕ ПРИТИСКА И ШЕЋЕРА, ГАЗА, МЕТЛЕ, СРЕДСТВА, И ДР.), ПРОМОТИВНИ МАТЕРИЈАЛ.
  • КРОЗ ПРОЈЕКАТ ПРЕДСТАВНИЦИ СВЕ ЧЕТИРИ ОПШТИНЕ ИЗРАДИЋЕ ЈЕДИНСТВЕН ПРАВИЛНИК КОЈИМ ЋЕ СЕ УРЕДИТИ ПРУЖАЊЕ УСЛУГЕ ”ПОМОЋ У КУЋИ”

Извор:      http://www.exchange.org.rs/sr/news/details/44

DSC_9259

 Локалним самоуправама из Браничевског округа које су обухваћене европским пројектом старања о старим лицима, у Великом Градишту 27. маја, уручена су четири аутомобила марке „Дачија” чија укупна вредност износи око 3,2 милиона динара.


„Општина Велико Градиште, у партнерству са градом Пожаревац и општинама Голубац и Мало Црниће, реализује пројекат „Брига о старима – узвраћање услуга”, изјавио је Драган Милић председник ове подунавске комуне. „Пројекат који је почео 3. фебруара ове године и траје до 2. фебруара 2015. године, финансира се у оквиру програма Европске уније Еxцханге 4″, навео је Милић. Вредност пројекта је 142.066 евра, а циљ успостављање дугорочне услуге помоћи у кући за стара лица на територији свих партнера укључених у пројекат.

„Један од сегмената пројекта је набавка четири аутомобила. Општина Велико Градиште добила један аутомобил чија вредност износи 800.000 динара. Такође, у плану је и набавка пет бицикала, промотивних сетова, сертификација 30 геронтодомаћица, које ће бити ангажоване на период од четири месеца, а касније се планира увођење редовне услуге за стара лица. На овај начин општина Велико Градиште жели да буде на услузи што већем броју старијих суграђана”, изјавио је Милић.