POMOĆ PČELARIMA

Opština Malo Crniće, izrazito poljoprivredno područje, nastoji da u granicama svojih mogućnosti, pomogne rad udruženja i organizacija koje se bave unapređenjem poljoprivrede i života na selu. U skladu sa tim nastojanjem je i prošlonedeljna donacija koju je opština predala pčelarskim udruženjima sa ovog područja. Reč je o preparatu koji se koristi u zaštiti od štetočine varoe, koji je uručen je predstavnicima pčelarskih udruženja „Matica“ i „Stig“. Prijemu su, tim povodom, u sedištu opštine Malo Crniće, pored predsednika opštine dr Esidola Perića prisustvovali i njegov zamenik Miodrag Draganče Marković, kao i predsednik Agrarnog fonda opštine Boris Pavlović.    Reč Naroda 2.8.2011

 

– Trudimo se da pomognemo poljoprivrednicima-proizvođačima bez obzira iz koje su poljoprivredne delatnosti, jer je svaka poljoprivredna proizvodnja naša razvojna šansa i treba je podržavati i unapređivati. Namera opštine je da to ubuduće čini još češće i sa vrednijim oblicima podrške i pomoći. Kada je pčelarstvo u pitanju mogu reći da je to poljoprivredna delatnost koja ima perspektivu, treba je razvijati, jer predstavlja značajan izvor prihoda mnogih naših domaćinstava, kaže predsednik opštine dr Esidol Perić.

Po rečima Borisa Pavlovića, na području opštine Malo Crniće dobro funkcionišu dva pčelarska udruženja, „Matica“ i „Stig“:

– Veoma su dobro organizovani i uključeni u Udruženje pčelara Srbije. Naša pomoć nije velika, ali je značajna jer pokazuje istinsku brigu opštine za razvoj poljoprivrede u Malom Crniću. Preparat koji smo uručili pčelarima, koristi se protiv varoe i treba da im pomogne da očuvaju svoja pčelinja društva, povećaju svoju proizvodnju, a time uvećaju i svoje prihode, kao i da podstaknu druge na bavljenje pčelarstvom. Primer dobrog rada udruženja pčelara u našoj sredini može da posluži i drugim granama poljoprivrede, da i one formiraju udruženja, jer je to način za ostvarivane boljeg položaja u odnosu na one koji otkupljuju njihove proizvode, istakao je Pavlović.

0 Comments

There are no comments yet

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *