Opština na sajmu Lokanih samouprava

U organizaciji Ministarstva za ljudska i manjinska prava, državnu upravu i lokalnu samoupravu, Grada Beograda i Stalne konferencije gradova i opština, u Beogradu je od 9. do 11.novembra, održan 3. Sajam lokalne samouprave.

Cilj Sajma je da se domaćim i inostranim kompanijama, odnosno, potencijalnim investitorima i donatorskim organizacijama predstave privredni, kulturni, turistički potencijali i aktivnosti lokalnih samouprava. Istovremeno ova sajamska manifestacija bila je stecište okruglih stolova, panela i tematskih događaja, koji su u otvorenom dijalogu omogućili razmenu mišljenja i izlaganje konkretnih inicijativa predstavnicima Vlade Republike Srbije.

Razvojna šansa malocrnićke opštine leži u poljoprivredi, preduzetništvu i turizmu.

Predsednik opštine dr Esidol Perić, naglasio je da značajna sradnja sa preduzetnicima iz Smoljinca koji pomažu lokalnoj samoupravi da stvorimo povoljno okruženje za privlačenje stranih investicija..

-Prema statističkim podacima, naša opština ne stoji baš tako loše kada je u pitanju zapošljavanje i stanje u privredi.  Pored privrednog, posetiocima smo predstavili i naše turističke potencijale, koji su skromni, istakao je predsednik.

U ponudi opštine Malo Crniće je i industrijska zona Salakovac, koja na žalost još nije spremna, ali uz adekvatnog strateškog partnera s obzirom na atraktivnost, omogućilo bi se zapošljavanje većeg broja građana.

Na štandu Malocrnićana predstavilo se i Udruženje preduzetnika koje postoji u ovoj opštini već duži niz godina.

Štand je posetio i predsednik Tadić.

 

 

 

0 Comments

There are no comments yet

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *