Mlin vraćen opštini

Izvor Reč naroda od 05.02.2013.

U utorak 29.1.2013. izvršena je sudska primopredaja malocrnićkog Mlina „Mlava” od strane stečajnog upravnika, iz-vršnim poveriocima – opštini Malo Crniće. Ovaj privredni objekat je izuzetno značajan, jer je proizvodnja žitarica na ovom području na visokom nivou, a podsećanja radi u Mlinu „Mlava” nekada se proizvodilo nadaleko čuveno „Stiško brašno”.

Prema rečima Dragana Mitića, predsednika opštine Malo Crniće radi se o nastavku prinudnog sudskog izvršenja, predaje objekata Mlina „Mlava” u državinu opštini Malo Crniće. Presuda je doneta još 2006. godine od strane Trgovinskog suda, da 6i dve godine kasnije bila potvrđena i dopunjena na Višem trgovinskom sudu. Celokupni tužbeni zahtev sastojao se u tome da opština Malo Crniće zajedno sa Republikom zahteva izlućenje iz stečajne mase objekata nepokretnosti Mlina sa svim pratećim pokretnim stvarima. Taj sudski proces je rešen u korist opštine Malo Crniće i Republike Srbije i nakon toga 2009. godine podnet je zahtev za prinudno sudsko izvršenje ovog predmeta, odnosno zahtev da se objekti Mlina „Mlava predaju u državinu opštini, s obzirom da je nakon donošenja i pravosnažnosti ovih presu-da svojina nad objektima Mlina upisana u nadležnom katastru opštine Malo Crniće.

-Dugo traje ovaj proces, šteta je velika i poljoprivredni proizvođači i građani opštine   željno   iščekuju   nastavak rada ovih objekata, pre svega smeštajnih i preradnih kapaciteta. Planiramo da čim državinu dobijemo krenemo u proces koji će staviti u funkciju ove objekte. Ovaj dan je izuzetno značajan, jer očekujemo da se konačno svi objekti sa pripadajućim pokretnim stvarima predaju u državinu opštini. Nadamo se da će se sve vrlo brzo završiti, jer su iscrpljena sva^ pravna sredstva i od 2009. godine traje postupak prinudnog sudskog izvršenja. Mi smo uložili maksimum na-pora, jer ovaj privredni objekat je od izuzetnog značaja za opštinu Malo Crniće i čitav region i nastojaćemo da ga u što kraćem roku aktiviramo.

Današnji dan je za nas istorijski, jer je ova bitka za-početa 2000. godine i iako je du-go trajala mislim da je pravda postignuta i pre svega, nismo dozvolili da ovaj u neku ruku istorijski objekat završi u „starom gvožđu”, već da se stavi u funkciju, naglasio je Mitić.

0 Comments

There are no comments yet

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *