Konstituisana Skupština opštine Malo Crniće

U četvrtak 7. juna održana je konstitutivna sednica Skupštine opštine Malo Crniće. Sednicom je predsedavao Tomislav Stojićević najstariji odbornik.

Na sednici izabrani su:

Predsednik opštine  dr Esidol Perić          DS

Zamenik predsednika  Dragan Mitić         SPS-JS

Predsednik Skupštine Bojan Urošević      DSS

Zamenik predsednika Skupštine Tomislav Stojićević      SPS-JS

Direktor Centra za kulturu Draganče Marković            SPS-JS

Direktor Doma zdravlja  Elizabeta Ranković

Sednici je prisustvovalo svih 29 odbornika,  koalicija koja će u narednom periodu brinuti o razvoju opštine i potrebama građana je DS-SPS/JS-DSS.

 

Press “Reč naroda”>>>>

Đino Josić

 

U Malom Crniću je prošlog četvrtka održana kostitutivna sednica Skupštine opštine, na kojoj je verifikovano 29 odborničkih mandata. Sednici je prisustvovalo svih 29 odbornika, a mandati su potvrđeni na osnovu izveštaja verifikacionog odbora odnosno Opštinske izborne komisije. U nastavku sednice novi saziv Skupštine položio je svečanu zakletvu.

Posle kraćih polemika oko usvajanja Poslovnika o radu Skupštine, odbornička većina koju čine 15 odbornika Demo­kratske stranke, Koalicije oko Socijalističke partije Srbije i Demokratske stranke Srbije, predložila je za predsednika Skupštine Bojana Uroševića (DSS), koji je i u dosadašnjem periodu obavljao tu funkciju. Grupacija koju čine Srpska napredna stranka, Nova Srbija, Ujedinjeni regioni Srbije i Unija za privredu i poljoprivredu, za predsedničkog kandidata istakla je Goranku Stević, ispred SNS. Na tajnom glasanju za Uroševića je bilo 15, a za Goranku Stević 14 odbornika, pa je tako za predsednika Skupštine opštine ponovo izabran Bojan Urošević kome je ovo treći predsednički mandat.

-Nadam se da ćemo i u narednom četvorogodišnjem mandatu, zajedno, bez obzira na političku pripadnost, raditi na istom zadatku, za dobrobit svih građana naše opštine i opravdati poverenje koje smo dobili na majskim izborima, rekao je Urošević.

Po istom principu predloženi su i kandidati za zamenika predsednika Skupštine: Tomislav Stojićević ispred SPS-a i Sašica Antonijević Vujić, predstavnik URS-a. Većinom glaso­va odbornika (15), za zamenika predsednika Skupštine izabran je Tomislav Stojićević, a na predlog predsednika Skupštine, za sekretara je imenovan Momčilo Jovanović.

U skladu sa Poslovnikom, Bojan Urošević kao predsednik Skupštine, predložio je za predsednika Opštine dr Esidola Perića (DS), dok je za njegovog zamenika istaknuta kandidatura Dragana Mitića (SPS). Obojica su na tajnom glasanju dobili po 15 glasova odnosno potrebnu većinu za obavljanje ovih funkcija u na-rednom periodu. U nastavku sed-nice izabrani su i novi članovi Opštinskog veća.

Zahvaljujući se na izboru dr Esidol Perić obavestio je da vladajuću koaliciju u opšti-ni Malo Crniće čine Demokratska stranka sa 7 odbornika, Socijalistička partija Srbije i Jedinstvena Srbija sa 6 i Demokratska stranka Srbije sa 2 odbornika. -Ovim putem želim da pozovem sve odbornike u par-lamentu na saradnju radi napretka naše opštine. Trudiću se da kao predsednik opštine zastupam interese svih građana, nećemo zatvarati vrata pred inicijativama koje dolaze iz drugih političkih opcija, jer i one, u skladu sa rezultatima majskih izbora, imaju svoj legitimitet, rekao je novi-stari predsednik Opštine dr Esidol Perić, dodavši da ne isključuje mogućnost proširenje vladajuće koalicije, u narednom periodu.

Pošto su predsednik opštine i njegov zamenik vratili odborničke mandate, za nove odbornike izabrani su Milena Nikolić (DS) i Petar Živković (SPS). U nastavku sednice, za novog direktora centra za kulturu imenovan je Miodrag Draganče Marković, dok je dr Elizabeti Ranković, produžen mandat direktora Doma zdravlja.

0 Comments

There are no comments yet

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *