FINALE SUSRETA SELA SRBIJE U KOBILJU

takmicenje sela Kobilje

NAJBOLJA MESNA ZAJEDNICA  KOBILJE

(izvor REC Naroda)

Mesna zajednica Kobilje, Opština Malo Crniće i Centar za kulturu Malo Crniće, organi zovali su, protekle subote, završnu manifestaciju „Takmičenje sela Srbije 2013“ u Kobilju. U opštini Malo Crniće pobedilo je Kobilje, a u opštini Petrovac na Mlavi Ranovac.

 Priznanje predsedniku MZ Kobilje

Na takmičenju sela Srbije za 2013. godinu, takmičilo se 12 mesnih zajednica: Malo Crniće, Veliko Crniće, Veliko Selo, Kula, Crljenac, Batuša, Boževac, Toponica, Salakovac, Vrbnica, Kobilje i Smoljinac. Opštinska ocenjivačka komisija u sastavu: Slobodanka Milić, predsednica, Srđan Gatić, Slavica Ivanović, Nikola Ćirković i Danijela Lazić, jednoglasno su doneli odluku da je sveukupni pobednik u 2013. godini MZ Kobilje.

Drugo mesto ravnopravno su podeli le MZ Smoljinac i Toponica, a treće mesto Crljenac i Boževac. Manifestacija je otpoče la izložbom poljoprivredne mehanizacije, potom je žiri obišao poljoprivredna gazdinstva najuspešnijih poljoprivrednih proizvođača Kobilja. Posebno atraktivna događanja odigrala su se ispred Etno kuće, gde je priređena svadba, prema starim običajima koje neguje Udruženje žena ‘Gergine  Kobilje”, a domaćice su za ovu priliku pripremile i bogatu trpezu starih jela. U okviru svečanosti posećena je i ambulanta, jedna od najmodernijih u ovom kraju, četvorogodišnja škola, crkva, boravilo se i kod lovaca, penzionera, dobrovoljnih davalaca krvi. Inače, ova mesna zajednica je nosilac priznanja najhumanije Mesne zajednice za dobrovoljno davalaštvo krvi. Sa istorijatom sela posetioce je upoznao Nebojša Petrović, predsednik MZ Kobilje.

[youtube_sc url=”http://youtu.be/mH3ffobRYPw?t=5s” title=”Zavrsna%20manifestacija%20susreta%20sela” theme=”light”]

Nagrađeni

Goranka Stević, predsednica Skupštine opštine Malo Crniće istakla je da su meštani naselja Kobilje dokazali koliko su jedinstveni i složni u organizaciji svih manifestacija. Ocenjivačka komisija nije pogrešila što ih je proglasila za pobednika, rekla je Stević.

Ponosan na Kobilje bio je i predsednik opštine Malo Crniće Dragan Mitić, predsednik opštine Malo Crniće, koji je najboljima uručio nagrade:

Naša Mesna zajednica Kobilje predstavila se u lepom svetlu i dočarala sve ono što je lepo, prikazala dobre domaćine, pojedince i dostojno reprezentovala opštinu Malo Crniće.

Predsednica Skupštine opštine Malo Crniće Goranka Stević i zamenik predsednika opštine Goran Dačić, uručili su zahvalnice i priznanja svim učesnicima ovogodišnjeg takmičenja.

D. Naumović

0 Comments

There are no comments yet

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *