ОТВОРЕНА КАНЦЕЛАРИЈА ЗА МЛАДЕ

Министарка омладине и спорта у Влади Србије Снежана Самарџић – Марковић прошлог петка посетила је општину Мало Црниће и том приликом отворила је Канцеларију за младе, 121. у Србији. Срдачну добродошлицу гостима пожелео је председник општине др Есидол Перић, а потом је Марковићева истакла да је визија Министарства да млади људи не напуштају мале средине и одлазе у велике, већ да у малим срединама стварају будућност.

„Када сам постала министар омладине и спорта од 167 општина у Србији само њих пет је имало локалну канцеларију за младе, што значи да је само пет председника општине посредно рекло својим младима: „Ја те видим, желим о теби да бринем, дођи да разговарамо“, зато што локална канцеларија за младе није само простор, већ је то порука бриге и порука младима да су они у овом друштву значајни и да имају своју улогу. Ово је порука општине, да не жели да млади људи одлазе одавде у већа места, да не жели да одлазе из већих места у Београд, из Београда у иностранство. Сви ми заједно желимо да млади остану тамо где су рођени и када то желимо онда треба нешто и да радимо, а не само да говоримо како нам је то важно.

Желим да похвалим општину Мало Црниће што је отворила Канцеларију за младе и што је са речи прешла на дела. Циљ ове Канцеларије за младе јесте да, када млади имају неку иницијативу, када имају неку акцију, имају коме одмах да се обрате и да нађу начина да им општина помогне. Моје искуство до сада говори, да су млади они који су вољни да своју околину мењају и да имају креативне иницијативе. Оно у шта сам сигурна у својој пракси јесте, када млади мењају да увек мењају на боље и зато свим младим људима из Малог Црнића поручујем да ову Канцеларију која им је данас отворена користе, да у њу често долазе, да своју општину мењају не зато што је она лоша, него зато што могу да је прилагоде за себе, јер у овој општини треба једног дана да живе, да раде и време је да је прилагоде својим потребама. Желим им пуно среће у коришћењу свега овога, а председнику општине и свим његовим сарадницима честитам на овоме што чине, јер то чине за будућност Малог Црнића“, рекла је Снежана Самарџић – Марковић.

Током свог обраћања министарка је изнела податак да је од хиљаду најбољих студената у Србији, из Пожаревца ове године било десет, из Костолца два, а Дарко Стојићевић из Топонице на Пољопривредном факултету у Земуну имао је просек 9,26 и тако је постао стипендиста Фонда за младе таленте „Доситеја“ и спада међу хиљаду најбољих студената у Србији. Отварању Канцеларије за младе присуствовали су народни посланик Стевица Спајић, председник Скупштине општине Бојан Урошевић, заменик председника Скупштине општине Бранислав Радовановић и начелник Општинке управе Душан Ивковић.

 

0 Comments

There are no comments yet

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *