Обавештење Штаба за ванредне ситуације општине Мало Црниће

Општински штаб за ванредне ситуације  Мало Црниће

 О б а в е ш т а в а

 Грађане општине Mало Црниће да је Републички кризни штаб за заштиту становништва од заразне болести   Цovid-19, донео следеће одлуке које се примењују од петка 17. Јула 2020. Године на целој територији Републике Србије.

  1. Забрањено је окупљање на јавним местима, у затвореном и отвореном простору за више од 10 људи;
  1. За време боравка на јавним местима, између окупљених мора постојати дистанца од 1,5 метра, односно свака особа мора заузимати минимум четири квадратна метра;
  1. Обавезно је ношење маски у затвореном простору, јавном превозу и на отвореном простору на местима на којима није могуће обезбедити растојање од 1,5 метра, попут редова испред продавница, апотека, аутобуских и возних стајалишта и сл.;
  1. На свим осталим јавним местима на отвореном простору препоручује се ношење заштитних маски;

 Из горе наведених одлука произилази да на подручју општине Мало Црниће, док трају наведене мере Републичког кризног штаба, више није могуће организовати приватна славља, спортске и културне манифестације које подразумевају учешће више од 10 лица на једном месту без разлике да ли је на отвореном или у затвореном простору.

 Евентуалне започете културне, спортске и сличне манифестације морају бити прекинуте 16.07.2020. Године у 24,00 часа.

 Овим путем Штаб још једном апелује на грађане да се одговорно понашају и поштују све мере које препоручује струка у циљу заштите личног и здравља своје породице.

КОМАНДАНТ ШТАБА,

Малиша Антонијевић