ПРОЈЕКАТ ’’ECHANGE 4’’

ПРОЈЕКАТ ’’ECHANGE 4’’ РЕАЛИЗУЈЕ СЕ У ОБЛАСТИ СОЦИЈАЛНЕ ЗАШТИТЕ – ”БРИГА О СТАРИМА-УЗВРАЋАЊЕ УСЛУГЕ”

 1. ПРОГРАМ ФИНАНСИРА ЕВРОПСКА УНИЈА, ЊИМЕ РУКОВОДИ ДЕЛАГАЦИЈА ЕВРОПСКЕ УНИЈЕ У СРБИЈИ, А СПРОВОДИ СТАЛНА КОНФЕРЕНЦИЈА ГРАДОВА И ОПШТИНА
 1. ИЗ ПРОГРАМА ОДОБРЕНА СУ СРЕДСТВА ЗА СПРОВОЂЕЊЕ ПРОЈЕКТА ”БРИГА О СТАРИМА-УЗВРАЋАЊЕ УСЛУГА” КОЈИ СПРОВОДИ ОПШТИНА ВЕЛИКО ГРАДИШТЕ У ПАРТНЕРСТВУ СА ГРАДОМ ПОЖАРЕВАЦ, ОПШТИНОМ ГОЛУБАЦ И НАШОМ ОПШТИНОМ

 1. УКУПНА ВРЕДНОСТ ПРОЈЕКТА ЈЕ: 142.066,29 ЕВРА, ОД ЧЕГА ЈЕ ВРЕДНОСТ ДОНАЦИЈЕ 90%, А УЧЕШЋЕ ОПШТИНА У УКУПНОМ ИЗНОСУ ОД 10%
 1. ОПШТИНИ МАЛО ЦРНИЋЕ НА ПРОЈЕКТУ ПРИПАДА БУЏЕТ У МАКСИМАЛНОМ ИЗНОСУ ОД 30.869 ЕВРА, ОД ЧЕГА ОБЕЗБЕЂУЈЕМО СОПСТВЕНО УЧЕШЋЕ У ИЗНОСУ ОД 3.086,90 ЕВРА.
 1. 30% БРУТО ЗАРАДЕ КООРДИНАТОРА ПРОЈЕКТА ПРЕДСТАВЉА ДОПРИНОС ЛОКАЛНЕ САМОУПРАВЕ ЗА РЕАЛИЗАЦИЈУ ПРОЈЕКТА, ТАКО ДА ЈЕ ФИНАНСИЈСКИ ДОПРИНОС НАШЕ ОПШТИНЕ У ПРОЈЕКТУ: 207 ЕУРА
 1. РЕАЛИЗАЦИЈА ПРОЈЕКТА ЗАПОЧЕТА ЈЕ У ФЕБРУАРУ 2014. ГОДИНЕ И ТРАЈЕ ДО 02.02.2015. ГОДИНЕ.
 1. ПРОЈЕКТОМ НАША ОПШТИНА ДОБИЈА:
  • АКРЕДИТАЦИЈУ 7 ГЕРОНТО ДОМАЋИЦА (УСЛОВ ЗА ОБАВЉАЊЕ ПОСЛОВА ”ПОМОЋ У КУЋИ”),
  • ФИНАНСИРАЊЕ РАДА 7 ГЕРОНТО ДОМАЋИЦА У ВРЕМЕНСКОМ ПЕРИОДУ ОД 4 МЕСЕЦА
  • ВОЗИЛО (ОПШТИНА МАЛО ЦРНИЋЕ ЈЕ ПРЕУЗЕЛА ВОЗИЛО ”САНДЕРО” У ВЕЛИКОМ ГРАДИШТУ ДАНА 27.05.2014. ГОДИНЕ.
  • ПРОЈЕКТОМ СЕ ДОБИЈА: ОПРЕМА ЗА ГЕРОНТО ДОМАЋИЦЕ (АПАРТАТИ ЗА МЕРЕЊЕ ПРИТИСКА И ШЕЋЕРА, ГАЗА, МЕТЛЕ, СРЕДСТВА, И ДР.), ПРОМОТИВНИ МАТЕРИЈАЛ.
  • КРОЗ ПРОЈЕКАТ ПРЕДСТАВНИЦИ СВЕ ЧЕТИРИ ОПШТИНЕ ИЗРАДИЋЕ ЈЕДИНСТВЕН ПРАВИЛНИК КОЈИМ ЋЕ СЕ УРЕДИТИ ПРУЖАЊЕ УСЛУГЕ ”ПОМОЋ У КУЋИ”

Извор:      http://www.exchange.org.rs/sr/news/details/44

DSC_9259

 Локалним самоуправама из Браничевског округа које су обухваћене европским пројектом старања о старим лицима, у Великом Градишту 27. маја, уручена су четири аутомобила марке „Дачија” чија укупна вредност износи око 3,2 милиона динара.


„Општина Велико Градиште, у партнерству са градом Пожаревац и општинама Голубац и Мало Црниће, реализује пројекат „Брига о старима – узвраћање услуга”, изјавио је Драган Милић председник ове подунавске комуне. „Пројекат који је почео 3. фебруара ове године и траје до 2. фебруара 2015. године, финансира се у оквиру програма Европске уније Еxцханге 4″, навео је Милић. Вредност пројекта је 142.066 евра, а циљ успостављање дугорочне услуге помоћи у кући за стара лица на територији свих партнера укључених у пројекат.

„Један од сегмената пројекта је набавка четири аутомобила. Општина Велико Градиште добила један аутомобил чија вредност износи 800.000 динара. Такође, у плану је и набавка пет бицикала, промотивних сетова, сертификација 30 геронтодомаћица, које ће бити ангажоване на период од четири месеца, а касније се планира увођење редовне услуге за стара лица. На овај начин општина Велико Градиште жели да буде на услузи што већем броју старијих суграђана”, изјавио је Милић.

You may also like...